Sa Kolom ne bi bilo bombi NATO

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2017, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Kolom ne bi bilo bombi NATO

U kratkom osvrtu na vest o smrti legendarnog nemačkog kancelara Helmuta Kola, njegov partijski kolega i prijatelj Vili Vimer, bivši državni sekretar za pitanja odbrane i vatreni protivnik agresije NATO-a na Srbiju izneo je svoj stav o istorijskoj ulozi bivšeg kancelara.

Jedna od stvari koju Vimer tvrdi je da sa Kolom sigurno ne bi bilo rata na Kosovu.

- Posle njegovog izlaska iz Bundestaga sastajali smo se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << redovno i u kraćim razmacima. Sa Helmutom Kolom kao nemačkim kancelarom ne bi bilo rata u nekadašnjoj Jugoslaviji koji je bio suprotan proceduri UN - naglasio je Vimer i otkrio da se 90-ih godina u četiri oka sastao sa bivšim srpskim predsednikom Slobodanom Miloševićem po nalogu Kola.

- On je znao istoriju, motivi su mu bili poznati, aktere je znao da proceni, a i poluge koje pokreću svet su mu bile znane. Helmut Kol je bio čovek mira i to pokazuje to što se veoma angažovano i požrtvovano brinuo za stvari na Balkanu, jer su Amerikanci želeli rat, a on je želeo mir i zbog toga 1998. godine nije izabran za kancelara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.