STRAH I TREPET: Ruska Crnomorska flota dobija modernizovane lovce i jurišne helikoptere

Izvor: Kurir, 03.Jul.2015, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAH I TREPET: Ruska Crnomorska flota dobija modernizovane lovce i jurišne helikoptere

Vazduhoplovne jedinice Crnomorske flote Rusije, Protivazdušne odbrane i Mornaričke avijacije su dobile deeset novih i modernizovanih aviona i helikoptera, izvestila je pres služba Južne vojne oblasti Rusije

Među novom vojnom opremom su i lovci Suhoj Su-34 (NATO ih zove „Fulbek“) sa dva motora i dva pilotska sedišta.

Dvosed Su-34 je dizajniran na osnovu aviona Suhoj Su-27 „Flanker“,  prvenstveno za taktičku primenu protiv zemljanih i pomorskih ciljeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Modernizovan, višenamenski Su-30M2 lovac je dizajnirani da postigne nadmoć u vazduhu uništavanjem bespilotnih i letelica sa ljudskom posadom, navođenim raketama srednjeg i kratkog dometa vazduh-vazduh, delovanjem na površinske i podzemne mete svim vrstama oružja, pre svega onim preciznim.

Glavne karakteristike Su-30M2 uključuju modifikovani sistem kontrole oružja sa naprednom mogućnošću uništavanja kopnenih i morskih ciljeva; novi sistem ekrana kokpita sa multifunkcionalnim displejom, poboljšane sisteme navigacije i radio komunikacije, moderni sistem odbrane, širok spektar "vazduh-vazduh" i "vazduh-površina" oružja, smeštenih na 12 tačaka i  sistemom punjenja benzinom u letu.

Ojačane strukture mlazne turbine i stajnog trapa osiguravaju da avion može da  leti sa punim rezervoarima za gorivo i maksimalnim borbenim opterećenjem do 38 tona.

Sistem za kontrolu oružja Su-30M2 omogućava otkrivanje, praćenje i uništavanje vazdušnih, podzemnih i morskih mete u svim vremenskim uslovima, danju i noću.

MIL-28 (NATO ime "Hejvok") je protivoklopni jurišni helikopter koji deluje danlju noći u po svim vremenskim uslovima.

MI-8MTPR je helikopter za elektronski rat, dizajniran da bude u stanju da otkrije i raketama uništi komandno-kontrolne elektornske sisteme kao i radare.

Pres služba proizvođača je  saopštila da je sva oprema testirana od strane inženjersko-tehničkih službi proizvođača. Jedinice sada održavaju vežbe, da bi se poboljšala veština rukovanja i rada nove borbene opreme.

U bliskoj budućnosti vazduhoplovnim jedinicama ove vojne oblasti će biti isporučeno preko 50 novih i modernizovanih aviona i helikoptera.

(Sputnik international)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.