S+S+S+S=ZS

Izvor: KMnovine.com, 05.Maj.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S+S+S+S=ZS

Svakodnevno čitam i slušam šta rade velike zemlje i kojem bloku se mi moramo prikloniti.





Zvučne reči kao "Evropa nema alternativu"ili "Ulaskom u NATO bi nam počelo teći med i meko", ili šta ti ja znam šta već ne.

Za mene, jednog srednje obrazovanog Srbina, patriotu, to su nebuloze. Sanjarenja, ili smišljene i dobro plaćene parole koje se moraju servirati >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << srpskom narodu. Ništa drugo i ništa dobro nam ne bi donelo.

Moje shvatanje uspjeha, preporoda, je u nama samima. Srbin da kupi od Srbina koji proizvodi, Srbin da radi za Srbina, Srbin da uradi Srbinu ono što treba Srbinu, Srbin da čita ono što piše Srbin, Srbina da uči Srbin, Srbin da slika za Srbina, Srbin da pjeva Srbinu, itd., itd... Mnogi će reći utopija, a kad ih pitaš zašto odgovor glasi "eto zato"! Odgovor bez odgovora.

Srpska dijasporakoja nam je u najtežim trenutcima uvjek bila pri ruci, mogla bi ili morala bi da iskoristi svoja znanja i iskustva i da pomoću, a danas su mogućnosti ogromne, uposli Srbe u domovini.

Izgleda kao bajka, sve ovo što pišem. Ali morate priznati da je ta bajka može postati i stvarnost.

Za preporod srbskog naroda pomoću Srba, potrebno je da se uključe sve institucije od značaja za Srbski narod. Crkva, Srbska akademija nauka, Vlada, svi političari prosrpski orjentisani, javne ličnosti, dijaspora, umni Srbi, Srbi od struke i znanja, svi Srbi koji se osjećaju kao Srbi.

Da treba vremena da bi se osjetilo poboljšanje, sigurno treba. Da će biti nevjernih Toma, i te koliko, ali da bi se vremenom svi hvatali u to srpsko kolo, to je sto posto.

Što se tiče stranih zemalja i drugih naroda, i tu postoji rješenje. Klimati glavom, smjeh na lice, i po svome. Tu nema puno pameti sve se zna. Zna se ko nam je prijatelj ko nije i nevidim tu neke probleme. Sa kapitalom koji srpski narod poseduje širom planete, i onim u domovini koji je još preostao, za kratko vrjeme bili bi raj na zemaljskoj kugli.

Srbin Srbinu za Srbina sa Srbinom kod Srbina.

Sa svima se u kolo, ali oprezno, hvatati ali samo za srpski pojas nešto zadjenuti a ne kao do sad drugom pojas kititi.

Ja to zovem ZAJEDNICA SRBA!

Imamo mi šta napraviti od svoga. Imamo mi i šta smisliti i izmisliti. I ne sumnjam da bi za kratko vrjeme imali i šta drugima i prodati. Generacije koje bi se rađale vaspitavane u tom duhu, bile bi još moćnije i jače. Svaki dolar, evro, jen, rublja i svaki drugi novac završavao bi na srpskoj zemlji.

Stvarali bi društvo, srpsko društvo!

A mi zaslužujemo takvo društvo.

Ja svoje rekoh po milioniti put, i sve se nadam da neće biti kao što je kod nas Srba danas. Ne može to, a kad pitaš zašto, odgovor je zato. Odgovor bez odgovora.

SAMO SRBIN SRBINA SPASAVA; ja tako čitam četri S i samo tako mi možemo nepravde ispraviti i svoje povratiti.

NIKO DRUGI NEĆE DOĆI DA TO URADI UMJESTO NAS, U TO SAM SIGURAN!

Bog sa cjelim srpskim rodom braćo i sestre!


Piše: "Borac Republike Srpske"

 Pripremile: KM Novine

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.