SAD prete Rusiji: Branićemo saveznike

Izvor: Mondo, 03.Maj.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD prete Rusiji: Branićemo saveznike

Američki ministar odbrane Eš Karter izjavio je danas da će NATO braniti svoje saveznike od "ruske agresije".

Foto: AP Photo/Carolyn Kaster

Karter je, tokom predsedavanja ceremonijom imenovanja novog šefa Evropske komande NATO, istakao da će "vrata Severnoatlantske alijanse biti i dalje otvorena prema Rusiji" kad je reč o saradnji po pitanju globalnih bezbednosnih izazova, ukoliko se Moskva odrekne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "zveckanja oružjem", prenela je agencija AFP.

"Na Kremlju je da odluči. Mi ne tražimo hladni, a kamoli vrući rat sa Rusijom. Ne želimo da od Rusije napravimo svog neprijatelja", naveo je Karter.

"Ali nemojte da se zavaravate: mi ćemo braniti svoje saveznike, međunarodni poredak zasnovan na propisima i pozitivnu budućnost koju nam on obezbeđuje", istakao je američki ministar odbrane.

U Štutgartu je danas funkciju vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu preuzeo general Kertis Skaparoti, dosadašnji komandant američkih snaga u Južnoj Koreji.

On je tu funkciju preuzeo od američkog generala Filipa Bridlava, koji ju je obavljao od maja 2013. godine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.