SAD i NATO krivi za izbegličku krizu

Izvor: B92, 05.Sep.2015, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD i NATO krivi za izbegličku krizu"

Lider krajnje desničarske austrijske Slobodarske partije Hajnc-Kristijan Štrahe optužio je SAD i NATO za izazivanje izbegličke krize koja je preplavila Evropu.

"SAD i NATO su uništili Irak i Libiju njihovom vojnom intervencijom, bombama i projektilima, pružali su finansijsku, logističku i vojnu podršku opoziciji protiv sirijskog predsednika Bašara Asada, i tako omogućili da se u regionu desi uništenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << haos, patnja i radikalni islamizam", naveo je Štrahe na svom Fejsbuk nalogu.

Štrahe, koji se kandidovao za gradonačelnika Beča na izborima sledećeg meseca, ironično je prokomentarisao, kako je naveo, predlog američkog predsednika Baraka Obame da je Evropa prvenstveno odgovrna za rešavanje priliva izbeglica sa Bliskog istoka, Afrike i Azije.

"SAD decenijama izazivaju požare na Bliskom istoku, a potom bestidno tvrde da odgovornost za poplavu izbeglica leži na Evropi. To je u pravom smislu reči geostrateška destabilizacija", naveo je on, preneo je Rojters.

U odvojenom intervjuu za ORF, Štrahe je pozvao na podizanje ograde, duž koje bi patrolirala vojska, duž prirodne austrijske istočne granice sa Mađarskom, kao i da se više puštaju izbeglice koji su hrišćani i Jevreji, u odnosu na muslimane.

"Ne želimo islamizaciju Evrope. Ne želimo da naša hrišćansko-zapadna kultura nestane", dodao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SAD i NATO krivi za izbegličku krizu"

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2015

Lider krajnje desničarske austrijske Slobodarske partije Hajnc-Kristijan Štrahe optužio je SAD i NATO za izazivanje izbegličke krize koja je preplavila Evropu...- SAD i NATO su uništili Irak i Libiju njihovom vojnom intervencijom, bombama i projektilima, pružali su finansijsku, logističku i vojnu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.