Ruski avioni na Krimu, NATO strahuje

Izvor: Večernje novosti, 26.Nov.2014, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski avioni na Krimu, NATO strahuje

Ruska vojska rasporedila je 14 borbenih aviona na Krim, a komandant NATO, američki general Filip Bredlov kaže da je vrlo zabrinut ruskom militarizacijom Krima.Deset aviona tipa Su-27SM i četiri Su-30M2 u sklopu eskadrile od ukupno 30 aviona, služiće za potrebe na Krimu, objavila je ruska agencija TASS.Avioni će biti stacionirani na aerodromu Belbek u Sevastopolju, u kojem je i matična luka ruske Crnomorske flote.Ruska vojska tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da je aerodrom obnovljen i da je sada jedan od najmodernijih.Komandant NATO-a Filip Bredlov je na konferenciji za novinare u Kijevu rekao da Rusija militarizuje Krim i da je to pretnja celom regionu Crnog mora, javio je AFP."Oprema se već postavlja na Krimu, krstareće rakete i protivvazdušne rakete mogu da dosegnu ceo region Crnog mora", rekao je Bredlov i dodao da strahuje od raspoređivanja nuklearnog oružja na Krimu i da NATO prati razvoj događaja na poluostrvu.Podsetimo, Rusija je pripojila Krim u martu nakon referenduma, a od tada do danas izgubljeno je 4.300 života, dok su odnosi Rusije sa Zapadom na najnižem nivou od Hladnog rata.(B92)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NATO ZABRINUT: Rusija rasporedila je 14 borbenih aviona na Krim!

Izvor: Press, 27.Nov.2014, 00:02

Ruska vojska rasporedila je 14 borbenih aviona na Krim, a komandant NATO, američki general Filip Bredlov kaže da je vrlo zabrinut ruskom militarizacijom Krima. . Deset aviona tipa Su-27SM i četiri Su-30M2 u sklopu eskadrile...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.