Rusija upozorava na posledice otvaranja štabova NATO-a

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2015, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija upozorava na posledice otvaranja štabova NATO-a

05.09.2015. -

Prema rečima Aleksandra Gruška, stalnog predstavnika Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi, otvaranje dodatnih šest štabova NATO-a u zemljama Istočne Evrope samo će povećati konfrontaciju između Alijanse i Rusije.

Gruško je naveo da je otvaranje štabova za integrisanje snaga u šest zemalja Istočne Evrope potvrđuje okretanje NATO pariranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << „mitološke pretnje sa Istoka“ i podsticaće veštačku atmosferu konfrontacije prema Rusiji.

„Ta odluka, koja je deo mera koje preduzima NATO za jačanje ’istočne zastave‘ podsticaće veštačko stvorenu atmosferu konfrontacije sa Rusijom“, izjavio je Gruško.

„Ona je u suprotnosti sa realnim interesima opšteevropske i regionalne bezbednosti koja se može osigurati samo na ravnopravnoj i zajedničkoj osnovi“, smatra stalni predstavnik Rusije pri NATO-u.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.