Rusija i NATO zatežu odnose

Izvor: B92, 28.Avg.2014, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i NATO zatežu odnose

Moskva će razmotriti aktivnosti snaga NATO nedaleko od ruske granice kada bude donosila svoje vojne planove, rekao je ruski izaslanik u NATO Aleksandar Gruško.

"Uzećemo u obzir konfiguraciju i aktivnosti snaga NATO na ruskim granicama u našem vojnom planiranju i preduzećemo sve što je neophodno da obezbedimo sigurnost protiv bilo kakvih pretnji", rekao je Gruško, prenela je agencija Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Planovi severno-atlantskog saveza da pojačaju svoje snage nedaleko od ruskih granica samo bi zakomplikovali odnose NATO i Moskve, upozorio je Gruško.

NATO je preduzeo niz koraka da pojačaja svoje vojno prisustvo u istočnoj Evropi od početka krize u Ukrajini, u kojoj su na istoku zemlje sukobljene vladine i proruske snage.

Očekuje se da će na samitu NATO u Velsu iduće nedelje biti donete dugoročne mere, navela je britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Moskva: Razmotrićemo aktivnosti NATO blizu ruske granice

Izvor: Blic, 28.Avg.2014

Moskva će razmotriti aktivnosti snaga NATO nedaleko od ruske granice kada bude donosila svoje vojne planove, rekao je ruski izaslanik u NATO Aleksandar Gruško...- Uzećemo u obzir konfiguraciju i aktivnosti snaga NATO na ruskim granicama u našem vojnom planiranju i preduzećemo sve što je neophodno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.