Rusija će parirajućim potezima odgovoriti na širenje NATO PRO

Izvor: Vostok.rs, 29.Maj.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će parirajućim potezima odgovoriti na širenje NATO PRO

29.05.2015. - Uzvratne mere

Ministarstvo odbrane RF biće prinuđeno da preduzme parirajuće mere zbog „neograničenog razvoja“ protivraketne odbrane NATO, izjavio je zamenik ministra odbrane RF Anatolij Antonov.

„U situaciji neograničenog razvoja PRO koja ima sposobnost da presreće ruske interkontinentlane balističke rakete, biće potrebno, kako smo više puta naglašavali, donošenje uzvratnih mera“ - kazao je on novinarima.

Predstojeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << vežbe protivraketne odbrane NATO u Atlantiku deo su planova za uvežbavanje presretanja balističkih raketa Ruske Federacije, smatra Antonov.

„Vežba će se održavati u severoistočnom delu Atlantika, što može da svedoči da se planira uvežbavanje presretanja ruskih balističkih raketa. Takve vežbe ne mogu da nas ne brinu“ - rekao je on.

Vežba NATO „At Sea Demonstration 2015.“ biće održana pod vođstvom SAD u oktobru 2015. godine. 

Zamenik ministra odbrane Rusije je dodao da se trenutno pored izgradnje stacionarnih objekata EvroPRO odvija i kontinuirano povećavanje broja mobinih brodskih sistema za presretanje balističkih raketa i održavaju praktični manevri u okviru kojih se proverava njihovo funkcionisanje. Sve to dobija, kako je naglasio Antonov, „konture jednog komandnog i vatrenog sistema“.  

„Realizacija planova NATO u oblasti PRO se nastavlja, uprkos pozitivnoj dinamici političkog rešavanja pitanja iranskog nuklearnog programa, koje se predstavljalo kao glavni uzrok donošenja odluke o stvaranju evropskog antiraketnog sistema“ - dodao je Antonov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Antonov: NATO nastavlja program antiraketnog štita u Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2015

MOSKVA - NATO nastavlja da sprovodi svoj program antiraketnog odbrambenog štita uprkos pozitivnom ishodu pregovora sa Iranom o nuklearnom pitanju, rekao je zamjenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov...On je danas u izjavi novinarima naveo da je Moskva zabrinuta zbog predstojećih NATO vježbi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.