Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2016, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Apsurdne tvrdnje NATO

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je danas kao apsurdne tvrdnje NATO da će ruski brodovi u Mediteranu početi da učestvuju u akciji bombardovanja Alepa, prenosi Rojters.

Pozivajući se na izvještaj RIA Novosti, u Ministarstvu kažu da NATO nema razloga za zabrinutost i da ruske vazdušne snage nisu izvodile nikakve akcije iznad Alepa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << devet dana.

Borbena grupa ruskih brodova na čelu sa nosačem aviona "Admiral Kuznjecov" sredinom mjeseca poslata je u Sredozemlje.

U nedjelju, na putu kroz kanal Lamanš, nosač su nadletali avioni britanske avijacije (RAF), a namjera je bila, kako su prenijli mediji, da "pokažu svoje prisustvo" i da fotografišu jedini ruski nosač aviona.

U međuvremenu, Ministarstvo spoljnih poslova Španije je saopštilo da je Rusija povukla zahtjev za točenje goriva borbenoj grupi ruskih brodova nakon što su NATO saveznici kritikovali Madrid.

Kritika je upućena zbog pomoći ratnim brodovima Rusije za koje se vjeruje da će biti korišćeni za napade na civile u Siriji, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

RUSIJA: Apsurdne tvrdnje NATO da će Admiral Kuznjecov ubijati civile u Alepu!

Izvor: Kurir, 27.Okt.2016

...Pozivajući se na izveštaj RIA Novosti, u Ministarstvu kažu da NATO nema razloga za zabrinutost i da ruske vazdušne snage nisu izvodile nikakve akcije iznad Alepa devet dana..Borbena grupa ruskih brodova na čelu sa nosačem aviona "Admiral Kuznjecov" sredinom meseca poslata je u Sredozemlje..U...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.