Rašković Ivić: Novi zakon krupan korak ka NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašković Ivić: Novi zakon krupan korak ka NATO

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda ocenila je danas da bi usvajanje zakona o potvrđivanju sporazuma Vlade Srbije i NATO-a za podršku i nabavku (NSPO) o saradnji u oblasti logističke podrške bio "još jedan krupan korak na putu potajnog uvlačenja Srbije u NATO".

O tom Predlogu zakona danas treba da se izjasne poslanici Skupštine Srbije.

"Sporazumom, koji se potvrđuje zakonom, Srbija dobrovoljno ustupa svoju teritoriju, vazdušni prostor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i infrastrukturu snagama NATO-a, njima se dopušta nesmetan pristup svim državnim i privatnim objektima u kojima se radi, omogućava razmena poverljivih informacija, garantuje diplomatski imunitet i druge privilegije, omogućava pristup objektima Ministarstva odbrane", navela je predsednica DSS-a u izjavi za javnost.

Prema njenim rečima, usvajanjem zakona, kao i prethodnim zaključivanjem sporazuma IPAP, NATO ulazi u Srbiju, iako Srbija ne ulazi formalno u NATO.

"Time aktuelna vlast odstupa sa pozicija vojne neutralnosti Srbije, drsko gazeći Rezoluciju Skupštine Srbije kojom je ona utvrđena 2007. godine. Umesto da štiti interese Srbije i doslednim vođenjem politike vojne neutralnosti obezbedi da ona bude prihvaćena i garantovana, srpska vlada sledi strane interese, kršeći akte najvišeg zakonodavnog tela Srbije, prkoseći volji ogromne većine građana i kukavički bežeći od referenduma na kome bi se oni izjasnili o ulasku Srbije u NATO", navela je Sanda Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, predstojeći republički izbori su možda poslednja prilika da građani Srbije iskažu nepoverenje strankama koje Srbiju uvlače u zagrljaj NATO i svrstavaju je u antirusku vojnu koaliciju.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DSS: Novi zakon potajno uvlačenje Srbije u NATO

Izvor: B92, 12.Feb.2016

Beograd -- Usvajanje zakona o potvrđivanju sporazuma Vlade Srbije i NATO bio bi još jedan krupan korak na putu potajnog uvlačenja Srbije u NATO, kaže Sanda Rašković Ivić...O tom Predlogu zakona danas treba da se izjasne poslanici Skupštine Srbije..."Sporazumom, koji se potvrđuje zakonom, Srbija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.