Popović i Čepurin: NATO agresija na Srbiju je čin bez presedana

Izvor: Blic, 24.Mar.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović i Čepurin: NATO agresija na Srbiju je čin bez presedana

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin ocenili su danas da je NATO agresija na Srbiju 1999. predstavljala do tada nezabeležen slučaj rušenja međunarodnog prava i čin bez presedana koji je otvorio put za kasnije intervencije NATO u Iraku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Avganistanu, Libiji i Siriji.

Popović je razgovarao danas Čepurinom izrazivši očekivanje da Srbija u najskorijem roku dodeli diplomatski status ruskim humanitarcima u Nišu, po istom principu kao što je taj status dodeljen NATO vojnicima na teritoriji Srbije, saopštila je Srpska narodna partija.

- Od 2012. godine naovamo pripadnici humanitarnog centra u Nišu razminirali su više od četiri miliona kvadratnih metara i uklonili 1.500 mina i eksplozivnih naprava zaostalih iz NATO agresije. Nije logično da NATO vojnici koji su posejali tolike bombe po Srbiji imaju diplomatski imunitet, a da oni koji žele Srbiju da očiste od tih bombi, taj imunitet nemaju - rekao je Popović.

On je naveo da bi dodeljivanje imuniteta ruskim humanitarcima u Nišu pokazalo čvrstu opredeljnost Srbije da ostane vojno neutralna država.

Popović je izjavio da je današnji dan, kada se obeležava godišnjica početka NATO agresije na Srbiju, pravi momenat da se setimo ko su pravi saveznici i prijatelji Srbije, a ko su oni koji su "kršeći međunarodno pravo ubijali nedužne civile i decu u Srbiji".

- Jedini cilj NATO agresije na Srbiju bio je otcepljenje i kasnije protivpravno proglašenje nezavisnosti južne srpske pokrajine Kosova i Metohije - ocenio je Popović. Govoreći o nedavnoj poseti delegacije Srpske narodne partije Krimu, ambasador Čepurin i Popović ocenili su da postoji ogroman potencijal za rast ekonomske saradnje između Srbije i Krima.

Popović je rekao da najveći prostor za unapređenje ekonomske saradnje prepoznaje u sektorima poljoprivrede, prehrane, građevinarstva, infrastrukture i turizma.

- Srbija ima bescarinski sporazum sa Rusijom koji nam omogućava da sve domaće proizvode izvozimo na teritoriju Krima bez carina. Zbog svoje geografske pozicije, Krim ima laku transportnu dostupnost i to može da bude tačka odakle će ceo jug Rusije biti snabdevan proizvodima iz Srbije - kazao je Popović.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POPOVIĆ RAZGOVARAO SA ČEPURINOM: Ruskim humanitarcima iz Niša dati diplomatski status u Srbiji

Izvor: Kurir, 24.Mar.2017

...Popović je istakao da je današnji dan, kada se obeležava godišnjica početka NATO agresije na Srbiju, pravi momenat da se setimo ko su nam pravi saveznici i prijatelji, a ko su oni koji su „kršeći međunarodno pravo ubijali nedužne civile i decu u Srbiji“..„Od 2012 godine naovamo pripadnici...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.