Pet američkih vojnika ranjeno u sukobima sa Islamskom državom

Izvor: RTS, 28.Jul.2016, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet američkih vojnika ranjeno u sukobima sa Islamskom državom

Glavnokomandujući američkih vojnih snaga u Avganistanu, general Džon Nikolson, navodi da vojnici povređeni u sukobima sa Islamskom državom nemaju povrede opasne po život.
Od njih petorice, trojica su evakuisana, a dvojica su se već vratila na dužnost, prenela je agencija AP.

Nikolson, koji komanduje američkim, kao i snagama NATO-a u Avganistanu, rekao je da je do povreda došlo "tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proteklih nekoliko dana", ne navodeći više detalja.
Američki general je naveo da su vojnici ranjeni iz oružja manjeg kalibra ili od šrapnela.
Nikolson kaže i da američki vojnici u borbama protiv ID učestvuju u partnerstvu sa avganistanskim specijalnim snagama, koje ponovo zauzimaju teritorije u istočnoj provinciji Nangarhar, koje su pod kontrolom džihadista.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U sukobima sa IS ranjeno pet američkih vojnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016

Najmanje pet američkih vojnika povređeno je u sukobima sa borcima samozvane Islamske države, objavio je glavnokomandujući američkih vojnih snaga u Avganistanu, general Džon Nikolson...On je naveo da nijedan vojnik nema povrede opasne po život, a da su od njih pet, trojica evakuisana, a dvojica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.