PUTIN PROVERAVA SPREMNOST RUSIJE ZA BROBU: 12.000 vojnika i 250 aviona učestvuje u vojnoj vežbi!

Izvor: Kurir, 26.Maj.2015, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN PROVERAVA SPREMNOST RUSIJE ZA BROBU: 12.000 vojnika i 250 aviona učestvuje u vojnoj vežbi!

Rusija je započela veliku vojnu vežbu u koju je uključeno oko 250 borbenih aviona i oko 12.000 vojnika, objavilo je ministarstvo odbrane Rusije, prenosi BBC.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je kako su započeli s četverodnevnom vojnom vežbom koju su nazvali "velika inspekcija iznenađenja" da bi proverili spremnost za borbu.

Ovo testiranje spremnosti započelo je gotovo odmah kad su počele i NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vojna vežba u kojoj učestvuje šest zemalja članica Alijanse i još tri partnerske zemlje, a uključuje oko 4.000 vojnika i sto aviona.

Prema informacijama ruskih agencija, vojna vježba uključuje preko 700 različitih vojnih oružja. Tokom vojne vežbe ruski borbeni avioni prenosiće rakete dugog dometa i krstareći raketni sistem koje će ispaliti na vojnom poligonu u autonomnoj republici Komi.

Pretpostavlja se da je ova vojna vježba samo priprema za onu veću "Centar-2015" koja će se održati za nekoliko meseci.

Pogledajte kako su izgledale neke od prethodnih vojnih vežbi:

(Dnevnik.hr)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U toku vježbe ruskog vojnog zrakoplovstva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2015

Rusko ministarstvo obrane saopćilo je da su zračne snage počele vježbu u koju su uključene stotine aviona i tisuće vojnika...U saopćenju 25.maja ministarstvo je četverodnevne vježbe opisalo kao “inspekciju” borbene spremnosti..." Inspekcija se odnosi na 12 tisuća vojnika, 250 aviona i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.