Obnovljen spomenik ubijenim dečacima u Goraždevcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2016, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljen spomenik ubijenim dečacima u Goraždevcu

Meštani Goraždevca postavili su danas obnovljeni spomenik žrtvama Nato bombardovanja i dvojici dečaka stradalih na Bistrici koji je bio na meti nepoznatih osoba, dva puta tokom prošle godine.

Kako prenosi Kim radio, fotografije postavljanja spomenika objavili su lokalni mediji koji navode da niko od lokalnih predstavnika nije želeo da govori o obnovi spomenika a ni da navede ko ga je obnovio.

Spomenik žrtvama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nato bombardovanja i dečacima Ivanu Jovoviću i Panteliji Dakiću, ubijenim kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na grupu srpske dece dok su se kupala na Bistrici, porušen je 7. decembra.

Iste noći pucano je na kuću jednog Srbina i zapaljena su dva automobila.

Početkom jula, u seriji napada na povratnike u Klini i incidenata u Goraždevcu, nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na to spomen obeležje čime je, po oceni Eparhije raško prizrenske, koja je jedina reagovala, porodicama koje su izgubile bližnje u vreme rata i u masakru na Bistrici 2003. godine, nanet dodatni bol.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić obećao je u decembru nakon drugog napada da će upravo ova lista obnoviti porušeni spomenik. Ovo mesto su nakon tog napada posetili zvaničnici i Beograda i Prištine. U selu je nakon napada postavljen video nadzor. Projekat je finansirala Kancelarija za zajednice pri Vladi Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obnovljen spomenik ubijenim dečacima u Goraždevcu

Izvor: B92, 13.Feb.2016

Goraždevac -- Meštani Goraždevca postavili su obnovljeni spomenik žrtvama Nato bombardovanja i dvojici dečaka stradalih na Bistrici koji je bio na meti nepoznatih osoba...Kako prenosi Kim radio, fotografije postavljanja spomenika objavili su lokalni mediji koji navode da niko od lokalnih predstavnika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.