Obeležena godišnjica pogibije Olega Nasova

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena godišnjica pogibije Olega Nasova

Polaganjem cveća na spomen-ploču kod Varadinskog mosta, delegacija Grada Novog Sada, roditelji, rodbina i prijatelji odali su poštu tragično nastradalom Olegu Nasovu, koji je na današnji dan, 1. aprila 1999. godine poginuo kada je srušen Varadinski most.

Predsednik Skupštine Grada Miroslav Ilić istakao je da se sećamo "našeg tragično stradalog Olega Nasova, prve žrtve NATO bombardovanja, kao i Milana Bajića, poslednje žrtve koji je stradao u bombardovanju Rafinerije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Na današnji dan srušen je i prvi most na Dunavu, Varadinski most, da bi potom bio srušen i Most slobode, a zatim, nakon 12 pokušaja, i Žeželjev most. To su događaji koji su izazvali veliku žalost i tugu kod svih Novosađana - kazao je Ilić.

Nekadašnji Varadinski most srušen je 1. aprila 1999. godine, a nakon njega srušeni su Most slobode i Žeželjev most.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.