NATO traži statiste da glume čobane: Dnevnica je 120 evra, ali sam scenario je najstroži uslov

Izvor: Telegraf.rs, 30.Mar.2017, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO traži statiste da glume čobane: Dnevnica je 120 evra, ali sam scenario je najstroži uslov

Veliku pažnju u Poljskoj privukao je danas oglas vlasti u Berlinu da NATO traži statiste koji će za 120 evra dnevno izigravati obične Avganistance tokom obuke američkih vojnika u Nemačkoj, a velika prednost je znanje poljskog, češkog ili ruskog jezika.

Tokom dve sedmice imaće obavezu da se preruše u obične avganistanske čobane, prodavce, predstavnike lokalnih vlasti i da učestvuju u obuci američkih vojnika u pregovorima sa lokalnim civilnim stanovništvom i rešavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << raznih situacija tokom operacija na terenu, javlja poljska privatna televizija TVN24.

- To će omogućiti da scenario vežbanja i obuke za vojnike bude blizak realnosti a samim tim optimalnu pripremu za inostranu misiju - stoji u oglasu prestonice Nemačke.

Za potrebe obuke nići će u Nemačkoj 10 "avganistanskih sela", od 10 do 30 kuća u svakom selu, a statisti pored znanja engleskog i nemačkog jezika i poljskog, češkog i ruskog, što se uzima kao prednost, moraju takođe da budu otporni na stres i budu skloni timskom radu.

Posao pretvaranja u običnog Avganistanca za dnevnicu od 120 evra ima i svoje falinke, pošto tokom te dve sedmice "zaposleni" moraju da ostaju u svojim selima, neće smeti da koriste mobilne telefone, tablete i kompjutere a moraju i da ustaju rano zorom, u skladu sa vekovnom tradicijom čobana u Avganistanu.

(Telegraf.rs/ Beta)


Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.