NATO srušio albansku blokadu

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2014, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO ``srušio`` albansku blokadu

27.11.2014. -

Individualni akcioni plan partnerstva Srbije i NATO-a, čije je usvajanje u oktobru zaustavila Albanija, deblokiran je na sastanku Komiteta Alijanse za kooperativnu bezbednost i partnerstva, saznaje "Politika" u Briselu. Informaciju je potvrdilo i Ministarstvo spoljnih poslova.

Plan je najviši oblik saradnje neke države i NATO-a kroz Partnerstvo za mir i ne podrazumeva članstvo u Alijansi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<

Odluka Albanije da blokira usvajanje plana partnerstva Srbije i NATO-a, kažu za Politiku u MSP-u, bila je politički motivisana i usledila je kao reakcija na incident na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija, prekinut zbog albanske provokacije puštanjem drona sa zastavom "Velike Albenije".

Izvor: rts.rs    
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.