Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2016, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO razmišlja o slanju kopnenih snaga u zemljama Baltika

NATO razmatra uspostavljanje rotacionih kopnenih snaga u zemljama Baltika i Poljske, izjavio je američki ministar odbrane Ešton Karter.

"To je jedna od ideja o kojoj se raspravlja", rekao je Karter novinarima tokom leta iz Vašingtona za Štutgart, gde će danas prisustvovati ceremoniji postavljanja novog komandanta Komande američkih snaga za Evropu, generala Kurtisa Skapartoja.

On će na toj funkciji zameniti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Filipa Bridlava koji je u više navrata javno upozoravao da Rusija predstavlja potencijalnu pretnju za stabilnost Evrope, prenela je agencija AP.

Karter je naveo da saveznici razmatraju mogućnost slanja četiri bataljona, što je oko 4.000 vojnika.

To su dodatne i odvojene snage od 4.200 vojnika koje će SAD, kako su odlučile, uputiti u istočnu Evropu u februaru sledeće godine.

Karter je naveo da će se rasprava o ovoj ideji nastaviti i na sastanku NATO u junu.

Komentarišući odnose NATO i SAD sa Rusijom, Karter je naveo da je Moskva odabrala da se udalji od integracija sa Zapadom, ali je dodao da je Amerika voljna da "ostavi otvorena vrata ako se ponašanje Rusije promeni".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.