NATO razmešta 4.000 vojnika na istoku Evrope

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO razmešta 4.000 vojnika na istoku Evrope

NATO namerava da na istoku Evrope razmesti četiri bataljona od ukupno 4.000 vojnika kako bi pojačao prisustvo vojne snage na tom delu Starog kontinenta, saopštio je američki list „Volstrit džurnal“ pozivajući se na vojne izvore u Evropi i SAD.

Prema podacima „Volstrit džurnala“, SAD namerava da obezbedi dva bataljona, dok bi druga dva došla iz Nemačke i Velike Britanije.

Zamenik ministra odbrane SAD Robert Vork je u intervjuu za list potvrdio da će NATO razmestiti vojsku u Baltičkim zemljama, kao i da je pojačanje vojnog prisustva uzrokovano porastom aktivnosti Rusije u tom delu sveta.

NATO je u februaru ove godine, nakon sastanka ministara odbrane 28 članica te Alijanse, saopštio da će pojačati vojno prisustvo na istoku Evrope, na istočnom Sredozemlju i u Crnom moru. 

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Tenzije zbog presretanja aviona i pomeranja NATO snaga na istoku Evrope

Izvor: Večernje novosti, 01.Maj.2016, 13:37

Prašina koja se digla povodom presretanja američkih aviona od strane Rusije je posledica razmeštanja dodatnog vojnog kontingenta NATO-a u zemljama Baltika Prašina koja se digla povodom presretanja američkih aviona od strane Rusije je posledica razmeštanja dodatnog vojnog kontingenta...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.