NATO ne menja strukturu na Kosovu

Izvor: Akter, 05.Feb.2016, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO ne menja strukturu na Kosovu

Nato neće menjati svoju strukturu na Kosovu dok to ne dozvole bezbednosni uslovi, izjavio je u glavnom štabu Kfora vrhovni komandant NATO snaga za Evropu Filip Bridlav

Na konferenciji za novinare Bridlav je rekao da put Kfora ostaje isti, a to je obezbeđenje sigurnosti za sve građane Kosova, prenosi RTK2.

Iako je napredak vidljiv, pred Natom je još >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << posla, naveo je američki general.

”NATO zadržava svoju strukturu na Kosovu dok to dozvoljavaju bezbednosi uslovi. Video sam napredak i veoma sam ponosan na naše vojnike”, kazao je Bridlav.

Komentarišući hapšenje grupe Albanaca ispred Visokih Dečana, Bridlav je istakao da je akcija policije i Kfora bila uspešna, navodeći da će mirovne snage nastaviti da obezbeđuju ovaj manastir.

Komandant Kfora Giljermo Miljeta je na zajedničkoj konferenciji sa Bridlavom rekao da smatra da, kada je reč o ovom slučaju, treba sačekati kraj istrage.

Italijanski general je situaciju na Kosovu ocenio relativno mirnom, a tome su, kako je rekao, doprineli razgovori koji se vode u Briselu.

Kfor će nastojati da otkloni posledice konflikta i nastavi sa normalizacijom situacije, kaže Miljieta i kao izazove navodi balkansku migranstku rutu i povratak kosovskih građana sa ratišta u Siriji i Iraku.

On je naglasio da su kosovske institucije na ovom polju postigle određene rezultate.

Vrhovni komandandant savezničkih snaga se pre razgovora sa komandantom Kfora sastao sa premijerom i predsednicom Kosova, Isom Mustafom i Atifete Jahjagom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.