NATO ne garantuje bezbednost

Izvor: B92, 05.Mar.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NATO ne garantuje bezbednost"

Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov izjavio je da NATO ne može da garantuje slobodu i bezbednost u modernom svetu, prenosi novinska agencija TASS.

On je naveo da Zapad teži da kazni Rusiju zbog toga što “ona ne igra po njihovim pravilima“.

“Neke države, čak i asocijacije, kao što je Evropska unija, su među njima. Ako je nečiji glas drugačiji od onog koji proklamuju Vašington, Brisel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili Otava, onda oni pokušavaju da kazne tu zemlju“, dodao je Antonov.

On je rekao da zemlje trenutno definiše i “manjak samopouzdanja“.

“Bez samopouzdanja će biti teško popraviti stanje u mađunarodnoj bezbednosti, koji je uzdrman akcijama koje su preduzele SAD i njeni saveznici na međunarodnom planu“, izjavio je Antonov.

Zamenik ministra je naveo da je teško utvrditi kakav odnos postoji između SAD i Rusije.

“Kroz celu moju diplomatsku karijeru, ne sećam se kada su odnosi između Rusije i SAD bili ovoliko teški“, naglasio je on.

On je rekao da je bezbednost čitave Evrope poljuljana krizom u Ukrajini.

Ministarstvo odbrane Rusije je pozvalo države članice NATO da prisustvuju konferenciji o međunarodnoj bezbednosti, koja će se održati u Moskvi, sredinom aprila.

Neke države članice su već potvrdile svoj dolazak, ali imena zvaničnika još uvek nisu objavljena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Antonov: NATO Rusiju vidi kao neprijatelja

Izvor: RTS, 05.Mar.2015

Odluka NATO da stvori šest baza u baltičkim zemljama dokaz je da zapadna vojna alijansa Rusiju vidi kao neprijatelja, smatra zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov. . Anatolij Antonov upozorava da neke zemlje nastoje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.