Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO gađao Beograd, Kragujevac, Šabac, Užice, Niš i Prištinu

U noći između ponedeljka i utorka NATO dejstvovao po Beogradu, Kragujevcu, Šapcu, Užicu, Nišu i Kosovu

Termoelektrane ponovo na meti

Avijacija NATO agresora je u noći između ponedeljka i utorka, dejstvovala po civilnim ciljevima u Beogradu, Šapcu, Užicu, na Kosmetu, Nišu.


           


KRAGUJEVAC - Avioni NATO saveza gađali su u utorak u dva navrata Remontni zavod u naselju "Ždraljica" na periferiji Kragujevca.

U prvom napadu, u 12.26 časova, zavod je pogođen sa jednim, a devet minuta kasnije sa još dva projektila.

Prema informaciji Štaba civilne zaštite, povređenih nije bilo, a šteta je velika.

ŠABAC - Avioni NATO-a gađali su u utorak u dva navrata južni deo Šapca. U napadu, koji se dogodio između 13 i 13.15 časova, sa pet projektila pogođena je kasarna "Mika Mitrović".

U trećem napadu na taj objekat od početka agresije NATO na SRJ oštećena je i osnovna škola "Laza Lazarević" i više okolnih stambenih zgrada.

BEOGRAD - Više snažnih detonacija čulo se u utorak u u zoru, posle 03,45 časova, iz pravca Batajnice. Jedna detonacija čula se i iz pravca Straževice u Rakovici. U 03.05 časova NATO avijacija pogodila je zgradu republičkog ministarstva unutrašnjih poslova, ali se nije čula detonacija.

Avioni NATO su utorak, nešto posle 04.00 časa, sa sedam projektila, gađali dalekovod u Boljevačkoj šumi, kod Obrenovca. Za sada nema podataka o eventualnim žrtava i pričinjenoj materijalnoj šteti

Avioni su neprekidno nadletali Beograd od 03,00 do nešto posle četiri sata.

UŽICE - U utorak oko 03.00 časa u Užicu je odjeknulo više snažnih detonacija.Sa pet projektila pogođeni su televizijski i poštanski repetitor na brdu Zabučje, neposredno kod Užica. Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama.

PRIŠTINA - Prema podacima Centra za obaveštavanje Kosova i Metohije, u ponedeljak oko 23 časa NATO je sa dva projektila gađao selo Sedlare u opštini Lipljan, nekadašnje uporište tzv. OVK. Oko 23,15 sati područje Glogovca neprijateljska avijacija gađala je sa tri projektila.

Oko 21.30 časova u ataru sela Landovica, kod Prizrena ispaljeno je 12 projektila.

NIŠ - Avioni NATO su u ponedeljak u 21,15, 21,40 i 22,40 časova preletali područje Niša, ali nisu dejstvovali.



Ponovo otežano snabdevanje strujom

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je u utorak da je došlo do novog poremećaja u snabdevanju strujom usled delovanja NATO avijacije u noći između ponedeljka i utorka kada su pokidani i za prenos električne energije onesposobljeni dalekovodi od obrenovačkih termoelektrana do Beograda.

"Izbacivanje iz pogona tih dalekovoda visokog napona stvorilo je još više problema u prenosnoj mreži, tako da i pored svih mera koje se preduzimaju da se obezbedi bolje snabdevanje potrošaca, u celoj Srbiji se sprovode neophodna ograničenja u isporukama električne energije", navodi se u saopštenju EPS.

Korištena i arhiva Glasa javnosti

Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.