NATO: Uznemirujuća eskalacija ruskih vojnih aktivnosti

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Uznemirujuća eskalacija ruskih vojnih aktivnosti

08.10.2015. -

NATO je spreman da brani svog saveznika protiv pretnji na svom južnom krilu i pošalje trupe Alijanse u Tursku, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg

„NATO je spreman i sposoban da brani sve saveznike, uključujući Tursku od bilo kakvih pretnji. NATO je već odgovorio podizanjem svojih kapaciteta, naših sposobnosti, naše spremnosti da rasporedi snage, uključujući jug, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << uključujuću Tursku”, rekao je Stoltenberg novinarima uoči sastanka ministara NATO odbrane u Briselu.

Posle povrede ruskih vojnih aviona turskog vazdušnog prostora tokom sprovođenja vazdušnih udara u Siriji, Stoltenberg je najavio da će na današnjem sastanku dominirati pitanje sirijske krize i istakao da su ruske krstareće rakete „razlozi za zabrinutost”, prenela je agencija Rojters.

Stoltenberg je rekao da će ministri proceniti šta mora da se uradi da se NATO prilagodio sadašnjim i budućim izazovima, uključujući „sajber napade i hibridno ratovanje”.

Alijansa mora da se suoči sa sukobima, nestabilnostima i nesigurnostima u mnogim različitim pravcima, uključujući problematičnu eskalacije ruskih vojnih aktivnosti u Siriji, naveo je Stoltenberg, dodaje AP.

„U Siriji, videli smo uznemirujuću eskalaciju ruskih vojnih aktivnosti. Mi ćemo proceniti najnoviji razvoj događaja i njihove implikacije za bezbednost Alijanse”, izjavio je Stoltenberg pred sastanak u Briselu, navodi AFP.

Generalni sekretar NATO je dodao da nije doneta bilo kakva odluka, na nivou trupa NATO u Avganistanu.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Izvor: TANJUG    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Stoltenberg: NATO je spreman da brani saveznike od Rusije

Izvor: Blic, 08.Okt.2015

NATO je spreman da brani svog saveznika protiv pretnji na svom južnom krilu i pošalje trupe Alijanse u Tursku, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg...- NATO je spreman i sposoban da brani sve saveznike, uključujući Tursku od bilo kakvih pretnji. NATO je već odgovorio podizanjem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.