NATO: Ostaćemo na Kosovu koliko mi hoćemo

Izvor: Mondo, 21.Feb.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Ostaćemo na Kosovu koliko mi hoćemo

Vrhovni saveznički komandant NATO pakta u Evropi, američki general Kurtis Skaparoti, izjavio je danas u Prištini da će Kfor ostati na Kosovu koliko god bude potrebno.

Foto: Thinkstock

Zadržaćemo fleksibilno i odlučno prisustvo, a promene će biti moguće tek kada to dozvoli bezbednosna situacija.

Kfor ostaje moćna i kredibilna sila, koja može da ispunjava svoju misiju sve dok to bude potrebno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je Skaparoti, prenosi AP.

Američki general danas je posetio komandu Kfora u Prištini, a razgovarao je i sa lokalnim zvaničnicima i ambasadorima zapadnih zemalja.

U razgovoru sa ambasadorima, Skaparoti je izrazio zabrinutost zbog, kako je ocenio, pokušaja Rusije da ostvari svoj uticaj u regionu, pri čemu je posebno skrenuo pažnju "na medijske dezinformacije i političke uticaje" Moskve.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.