Mornarica NATO-a krenula u Egejsko more

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2016, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mornarica NATO-a krenula u Egejsko more

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas u Briselu da je snagama mornarice naloženo da odmah krenu u Egejsko more da bi pomogli da se zaustavi krijumčarenje izbeglica između Turske i Grčke.

- Brodovi će odmah krenuti - istakao je Stoltenberg, dodajući da su taj zahtev NATO-u uputile Nemačka, Grčka i Turska.

Ratni brodovi, koji su pod nemačkom komandom, zaduženi su za izviđanje i nadzor u Egeju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bi pomogli da se okonča najteža migrantska kriza od Drugog svetskog rata, kazao je Stoltenberg.

Američki general Filip Bridlav, koji je komandant NATO snaga u Evropi, naložio je jednoj grupi brodova da se "bez odlaganja" rasporedi u Egeju.

Šef Pentagona Ešton Karter je nešto ranije u Briselu rekao da je NATO spreman da pomogne Nemačkoj, Grčkoj i Turskoj, koje su zatražile pomoć u nadzoru turske obale Egejskog mora zbog krijumčara izbeglica.

Sve tri zemlje su istakle potrebu da NATO brzo deluje, sa čime se SAD slažu jer su u pitanju ljudski životi.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: NATO,   Grčka

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.