Izvor: RuskaRec.ru, 25.Maj.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Knežević za „Izvestija“: Krim je neodvojivi deo Rusije

Crna Gora neće biti u stanju da kao članica NATO-a izdvoji u te svrhe najmanje 2 odsto svog BDP-a, rekao je u intervjuu za ruski dnevni list Milan Knežević, lider „Demokratskog fronta“. 
„Naravno da Crna Gora to ne može sebi da priušti. 2 odsto crnogorskog BDP-a je 70 miliona evra. 44 naših vojnika učestvuje u misiji u Avganistanu. To košta dodatnih 11 miliona evra. Ukupno ispada 81 milion evra. Mi ćemo, prema izjavama Jensa Stoltenberga, morati da imamo spreman bataljon >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << od 600 vojnika za NATO misije, a to su dodatnih 150 miliona evra. Propaganda učlanjenja u NATO postoji da bi narod CG zaboravio kako teško živi“, kaže Knežević. A CG je na rubu ekonomske i socijalne katastrofe, dodaje on.
Milan Knežević kaže za ruski list da se u CG sankcije protiv Rusije zovu „nevidljive“.
„Mi još uvek ne znamo na šta se tačno odnose. U Rusiji ih ne primećujuj. Antiruske sankcije su uvedene zbog Krima, ali Krim je neodvojivi deo Rusije“, kaže crnogorski političar.
„Ako uzmemo u obzir događaje u Ukrajini 2014. godine, apsolutno je logično što su stanovnici Krima na referendumu glasali za prisajedinjenje Rusiji. Na Balkanu postoji sličan problem sa Kosovom, s tom razlikom što je Kosovo oteto usled NATO bombardovanja 1999. i pritiska sa Zapada. Kosovo će se ranije ili kasnije vratiti tamo gde pripada. Srpski i crnogorski narodi moraju biti strpljivi. I Rusija je decenijama čekala povratak Krima.“
Hoće li ozbiljne uzvratne mere Rusije uništiti crnogorsku ekonomiju?

Proalbanske nacionalne partija ulaze u crnogorski parlament pa čak i u vladinu koaliciju. One se „tiho“ zalažu za realizaciju koncepcije „Velika Albanija“, kaže Knežević.
„Režim se pravi da to ne vidi, ali projekat Velika Albanija je prava pretnja. Sve albanske partije na Balkanu se uskoro mogu ujediniti, a na Kosovu ili u Makedoniji mogu izbiti ozbiljni konflikti, koji će se preneti i na druge države regiona“, kaže lider „Demokratskog fronta“.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.