Mekejn: Građani Srbije sami odlučuju da li će u NATO

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekejn: Građani Srbije sami odlučuju da li će u NATO

BEOGRAD - Američki senator Džon Mekejn izjavio je danas da je pitanje vojne neutralnosti Srbije i eventualnog članstva u NATO pitanje o kojem odlučuju Srbija i srpski narod.

"Kad je reč o članstvu u NATO, to je odluka koja je na Srbiji i na njenim građanima. Prioritet Srbije je priključenje Evropskoj uniji", rekao je američki senator na zajedničkoj pres >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << konferenciji sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Odgovarajući na pitanje kako vidi vojnu neutralnost Srbije, šta misli o intenziviranju vojno-tehničke saradnje Srbije sa Rusijom i o eventualnom članstvu u NATO, Mekejn je rekao da strahuje da će kriza na Bliskom istoku na ovaj ili onaj način uključiti razne narode, i da je Srbija usred velikog humanitarnog napora i s vremenom će imati sve veću ulogu u humanitarnim operacijama.

"Ali, sve više od toga je nešto o čemu će odlučiti Srbija i srpski narod", rekao je senator Mekejn.

Autor: Agencija TANJUG,Foto: Tanjug Zoran Žestić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.