Medvedev: Počeo novi hladni rat između Rusije i NATO-a

Izvor: Studio B, 13.Feb.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Počeo novi hladni rat između Rusije i NATO-a

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev konstatovao je da smo na početku novog hladnog rata između NATO-a i Rusije.

„Politika NATO-a prema Rusiji, prema našim ocenama, ostaje neprijateljska i zatvorena. Može se reći i oštrije: vratili smo se u vreme hladnog rat", rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev, govoreći na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

„Skoro svakodnevno nas proglašavaju za najstrašniju pretnju za NATO u celini, posebno za Evropu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ameriku i druge zemlje. Snimaju se zastrašujući filmovi u kojima Rusi započinju nuklearni rat. Nekad se zamislim: da li živimo u 2016. ili u 1962. godini?", dodao je premijer.

Realna pretnja koja postoji u ovom „malom svetu", međutim, nalazi se negde drugde, smatra Medvedev.

Ruski premijer je takođe konstatovao da postoji problem u komunikaciji između Zapadne Evrope i Rusije.

„Naš intenzivni dijalog o budućoj strukturi evroatlantske bezbednosti, globalne stabilnosti, regionalnim pretnjama sada je posebno potreban. Smatram da nije normalno to što je on u mnogim aspektima u potpunosti doživeo neuspeh", rekao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, problem u komunikaciji priznaju praktično svi, i u Zapadnoj Evropi i u Rusiji.

„Mehanizmi koji su svojevremeno omogućavali da se eliminiše zabrinutost prisutna i kod jednih i kod drugih sada su paralizovani", zaključio je ruski premijer.

Po mišljenju Medvedeva, ocena međunarodnih odnosa koju je predsednik Rusije Vladimir Putin izneo na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti 2007. godine pokazala se kao manje pesimistična u odnosu na današnju sliku.

Premijer je podsetio da je Putin tada govorio o ideološkim stereotipima i dvojnim standardima koji pojačavaju napetost u međunarodnim odnosima, dok u međunarodnoj zajednici sve teže dolazi do donošenja značajnih političkih odluka.

On je naglasio da je situacija u svetu dramatična jer „jedinstvene velike Evropa nema niti je ikada bilo, ekonomije veoma slabo rastu, zaoštrili su se sukobi u zemljama Bliskog istoka i Severne Afrike, došlo je do migracionog kolapsa, odnosi između EU i Rusije su pokvareni, dok je u Ukrajini građanski rat".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Medvedev: Nekad se zamislim, da li živimo u 2016. ili u 1962. godini?

Izvor: Vostok.rs, 13.Feb.2016

U zajedničkom sistemu evropske bezbednosti postoje određeni problemi i nije potrebno dovoditi do „trećeg svetskog potresa“ kako bismo shvatili da moramo da sarađujemo, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.. . „Da, u tom sistemu postoje određeni...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.