Matarela: Crna Gora do kraja godine u NATO

Izvor: Akter, 26.Maj.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matarela: Crna Gora do kraja godine u NATO

Italijanski predsednik Serđo Matarela ocenio je danas na Cetinju da je Crna Gora spremna za članstvo u NATO-u, dodavši da je uveren da će pozivnicu za ulazak u Alijansu dobiti do kraja godine

Matarela boravi u zvaničnoj poseti Crnoj Gori i prvi je predsednik Italije koji je posle 32 godine posetio Crnu Goru. Pre njega, to je učinio Sandro Pertini 1983. godine. Susreti zvaničnika na visokom nivou su, međutim, učestali, posebno od referenduma o državnoj nezavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Crne Gore 2006. godine.

Matarela je novinarima na Cetinju posle susreta s crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem kazao da dve zemlje imaju jake istorijske veze, da dobro sarađuju u ekonomiji i pravdi, i da imaju "zajedničku budućnost" u EU i NATO-u.

Italijanske investicije u Crnu Goru u poslednjih deset godina vredne su 580 miliona evra. Italija je u poslednjih pet godina najveći investitor u državi, zvanični su podaci.

Osim s Vujanovićem, Matarela će se sastati sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem i predsednikom skupštine Rankom Krivokapićem.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

"Crna Gora u NATO do kraja godine"

Izvor: B92, 26.Maj.2015

Predsednik Italije Serđo Matarela ocenio je da je Crna Gora spremna za članstvo u NATO-u, dodavši da je uveren da će pozivnicu za ulazak dobiti do kraja godine...Matarela boravi u zvaničnoj poseti Crnoj Gori i prvi je predsednik Italije koji je posle 32 godine posetio Crnu Goru. Pre njega, to je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.