Letonija kupuje raketni portabl sistem stinger

Izvor: Blic, 31.Jul.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letonija kupuje raketni portabl sistem stinger

Letonija će iduće godine od SAD kupiti raketni sistem "stinger", izjavio je danas načelnik Generalštaba letonijske vojske general Rajmonds Graube.

"Odluka o kupovini sistema 'stinger' je doneta... Ne mogu da govorim ni o ukupnoj vrednosti ni o broju raketa koje će biti kupljene. To će zavisiti od odluka vezanih za budžet iduće godine", rekao je general za televiziju LTV.

Odluka o kupovini sistema za obaranje helikoptera i aviona na niskim visinama doneta je tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nedavne posete letonskog vojnog zvaničnika SAD.

Letonija, bivša sovjetska republika i članica NATO, izrazila je zabrinutost zbog ruske aneksije Krima i sukoba na istoku Ukrajine, budući da je ruska vojska rasporedila značajan broj helikoptera u bazi nedaleko od letonske granice.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Letonija kupuje raketni sistem "stinger"

Izvor: B92, 31.Jul.2015

Letonija će iduće godine od SAD kupiti raketni sistem "stinger", izjavio je načelnik Generalštaba vojske Letonije, general Rajmonds Graube..."Odluka o kupovini sistema 'stinger' je doneta.. Ne mogu da govorim ni o ukupnoj vrednosti ni o broju raketa koje će biti kupljene. To che zavisiti od odluka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.