Komanda NATO privremeno u Rumuniji

Izvor: B92, 05.Maj.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komanda NATO privremeno u Rumuniji

NATO će u junu privremeno premestiti Komandu združenih savezničkih snaga iz Napulja u Italiji u Cincu u centralnoj Rumuniji, izjavio je vrhovni komandant NATO.

Komanda će biti izmeštena 12 dana u junu sa ciljem da pruži pomoć u vežbi NATO u kojoj učestvuje 1.000 vojnika iz 21 države članice NATO, izjavio je admiral Mark Ferguson

Komanda će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti izmeštena 12 dana u junu sa ciljem da pruži pomoć u vežbi NATO u kojoj učestvuje 1.000 vojnika iz 21 države članice NATO.

Cincu je najveći vojni poligon u Rumuniji i nalazi se oko 180 kilometara severozapadno od Bukurešta.

"To će biti prvi put da se sedište Komande združenih snaga NATO nalazi u Rumuniji", rekao je Ferguson, preneo je AP.

NATO će, istovremeno, sprovoditi vežbe u Poljskoj, baltičkim zemljama i u Baltičkom moru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO privremeno premešta komandu u Rumuniju

Izvor: Večernje novosti, 05.Maj.2015

BUKUREŠT - NATO će u junu privremeno premestiti Komandu združenih savezničkih snaga iz Napulja u Italiji u Cincu u centralnoj Rumuniji, izjavio je danas vrhovni komandant NATO admiral Mark Ferguson. Komanda će biti izmeštena 12 dana u junu sa ciljem da pruži pomoć u vežbi NATO u kojoj učestvuje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.