KFOR: Ukrajina povlači vojnike sa Kosova, zameni Mađari

Izvor: Večernje novosti, 18.Avg.2014, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR: Ukrajina povlači vojnike sa Kosova, zameni Mađari

Ukrajina će povući većinu svojih vojnika koji učestvuju u mirovnoj misiji NATO-a na Kosovu (KFOR) do kraja meseca, a oni će biti zamenjeni mađarskim mirovnjacima, saopštio je danas KFOR.U sklopu KFOR-a nalazi se oko 160 ukrajinskih vojnika, a Mađarska na Kosovu ima više od 200 vojnika. Deo ukrajinskog vojnog osoblja će ostati na Kosovu.KFOR je pozdravio dolazak novih mađarskih vojnika i izrazio zahvalnost ukrajinskim vojnicima koji su dali doprinos mirovnoj misiji NATO-a na Kosovu.Mađarska je jedna od prvih zemalja koja je poslala vojnike u sasatav mirovnih snaga pod komandom NATO-a na Kosovu i oni su ovde prisutni od 1999. godine.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor: Ukrajina povlači vojnike sa Kosova, zameniće ih Mađari

Izvor: Blic, 18.Avg.2014

Ukrajina će povući većinu svojih vojnika koji učestvuju u mirovnoj misiji NATO-a na Kosovu (Kfor) do kraja meseca, a oni će biti zamenjeni mađarskim mirovnjacima, saopštio je danas Kfor...U sklopu Kfora nalazi se oko 160 ukrajinskih vojnika, a Mađarska na Kosovu ima više od 200 vojnika. Deo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.