Izvor iz Brisela: NATO ne zanimaju protesti

Izvor: Akter, 10.Okt.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvor iz Brisela: NATO ne zanimaju protesti

Ulični protesti opozicionog Demokratskog fronta (DF) u Podgorici nisu takvog obima da bi zanimali NATO, preneo je list Pobjeda ocenu izvora iz te alijanse u Briselu

Prema navodima lista, NATO prati dešavanja u Crnoj Gori uoči ministarskog sastanka zemalja članica u decembru, na kome treba da se odluči o pozivu te države u članstvo NATO.

Iduće sedmice u posetu Crnoj Gori drugi put ove godine dolazi generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg. On će >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << razgovarati sa zvaničnicima vlasti, ali i sa opozicijom i nevladinim sektorom.

Stoltenberg je više puta ranije ocenio da Crna Gora napreduje u reformskim procesima koji su preduslov za pozitivnu odluku o njenom članstvu u Alijansi.

Crnogorska vlast je ranije ocenila da protesti DF imaju "jasan antiNATO karkater".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.