Izvesno da će CG dobiti poziv za članstvo u NATO

Izvor: B92, 01.Dec.2015, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izvesno da će CG dobiti poziv za članstvo u NATO"

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je danas da je "izvesno" da će Crna Gora dobiti poziv za članstvo u NATO.

Vujanović je nakon učešća na samitu šefova država i vlada u Parizu, posvećenom klimatskim promenama, rekao da će dan kada Crna Gora dobije poziv od NATO biti "veliki dan za državu".

"Mogu reći sa punom izvesnošću prognoze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za našu pozivnicu u NATO", prenesena je iz njegovog kabineta Vujanovićeva izjava.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je danas najavio da će ; ministri zemalja članica NATO odluku o pozivu Crnoj Gori da pristupi toj alijansi doneti u sredu.

Slovački ambasador u Podgorici František Lipka rekao je danas da su se članice NATO saglasile da se Crna Gora pozove u članstvo Severnoatlantskog saveza

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.