Gruško: NATO destabilizuje ukrajinsku krizu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruško: NATO destabilizuje ukrajinsku krizu

NATO deluje destabilizujuće na ukrajinsku krizu, tako što zatvara oči pred zalaganjem ukrajinskih vlasti za vojno rešenje, rekao je danas ruski izaslanik u NATO-u Aleksandar Gruško, upozorivši da retoričko prebacivanje odgovornosti na Rusiju, nije u skladu sa stvarnim stanjem.

"NATO nastavlja da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rusiju tretira kao učesnika u sukobu, što je daleko od stvarnosti i nosi sa sobom ozbiljan konfrontacioni potencijal, jer u suštini, daje Kijevu otvorenu dozvolu da traže vojno rešenje konflikta", kazao je Gruško za TV "Rasija 24".

Generalni sekretar NATO Jan Stoltenberg najavio je juče da će savez formirati osam novih komandnih u kontrolnih jedinica na istočnim granicima.

"Mi uspostavljamo šest komandnih i kontrolnih jedinica u tri baltičke zemlje - Letoniji, Litvaniji i Estoniji, kao i u Poljskoj, Bugarskoj i Rumuniji, a planirane su u još dve zemlje", kazao je Stoltenberg.

Nazivajući ratobornu retoriku NATO-a prema Rusiji "zastarelom melodijom", Gruško je dodao da pristup NATO-a nije u skladu sa stvarnim stanjem u Evropi.

Izaslanik je predočio da je NATO-va percepcija pretnje veštački stvorena, uz pomoć baltičkih zemalja koje pojačavaju antiruski stav, pomoću neosnovanih optužbi za bezbednosnu pretnju, prenosi Raša tudej.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.