Izvor: S media, 18.Sep.2012, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni sekretar NATO i predsednik Albanije: Nema podele Kosova

Generalni sekretar Severnoatlantske alijanse (NATO) Anders fog Rasmusen i predsednik Albanije Bujar Nišani složili su se danas u Briselu da podela Kosova ne dolazi u obzir, kao i da su evroatlantske integracije zapadnog Balkana najefikasniji put uspostavljanja trajnog mira i stabilnosti u regionu.

Navodeći da zemlje regiona mogu da se ugledaju na Albaniju koja je članica NATO, Rasmusen je istakao da vrata alijanse ostaju otvorena i da je budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << cele regije u evroatlantskim integracijama.

- Opcija podele Kosova ne postoji i to se neće dogoditi - rekao je Nišani na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Kao članica NATO, Albanija ima posebne interese na Kosovu, gde snage alijanse održavaju mir i stabilnost, istakao je Nišani i izrazio uverenje da će Kosovo jednog dana postati ravnopravni član NATO.

U interesu Albanije je, nastavio je Nišani, da sve zemlje zapadnog Balkana postanu članice NATO, a na tom putu će imati punu podršku Albanije, sa ubeđenjem da to doprinosi stvaranju boljeg i bezbednijeg okruženja u Evropi.

Novoizabrani predsednik Albanije od ponedeljka boravi u poseti Briselu, gde je imao susrete i sa evropskim zvaničnicima.

(FoNet)

Foto: Guliver/Thinkstock
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.