GRUŠKO: NATO zaštitio Ankaru u incidentu obaranja Su-24

Izvor: Kurir, 01.Dec.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRUŠKO: NATO zaštitio Ankaru u incidentu obaranja Su-24

NATO je pružio "političku zaštitu" zvaničnoj Ankari u incidentu obaranja ruskog vojnog aviona iznad tursko-sirijske granice i zato snosi deo odgovornosti za taj događaj, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi Aleksandar Gruško.

"Razgovarao sam sa zamenikom generalnog sekretara NATO Aleksandrom Veršbouom o incidentu obaranja aviona Su-24. Obavestio sam ga o ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stavu prema tom incidentu i naveo vojne i političke podatke koji dokazuju da se radi o namernom napadu na ruski avion u sirijskom vazdušnom prostoru", rekao je Gruško, prenosi Itar-Tass.

А.Грушко: НАТО, не дав принципиальную оценку действиям Турции, политически прикрыл Анкару https://t.co/V9aQEchbMl pic.twitter.com/A1Dpm3pbk8

"NATO je politički zaštitio Ankaru kao svoju članicu i zato Alijansa snosi deo odgovornosti za taj incident", rekao je Gruško i dodao: "Opet vidimo da politički elementi dobijaju prednost u odnosu na objektivnost, pa čak i zdravi razum".

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je posle obaranja ruskog aviona 24. novembra izjavio da je Alijansa "solidarna sa Turskom" i da podržava "teritorijalni integritet našeg saveznika Turske".
Pogledaj vesti o: Incident,   Sirija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.