Forbs: Đukanovićevi prljavi poslovi čine ulazak Crne Gore u NATO sramotnim činom

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs: Đukanovićevi prljavi poslovi čine ulazak Crne Gore u NATO sramotnim činom

30.11.2015. -

U tekstu vodećeg američkog poslovnog magazina „Forbs“ sa naslovom „Još jedan ruski ‘prijatelj’ spreman za NATO, ali cijena korporativnih skandala može biti visoka“ govori se vrlo detaljno o nizu ozbiljnih koruptivnih skandala režima na čijem je čelu Milo Đukanović.

U tekstu se između ostalog kaže:

Milo Đukanović ima dugu listu prljavog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << veša kriminalnih poslova i korupcije koji pristup Crne Gore NATO paktu čine teškim, pa čak i sramotnim.“

Forbs piše da su ruski biznismeni u Crnoj Gori izloženi progonu i hapšenjima, da se prema njima postupa kao prema „životinjama“.

Ruski biznismen Dmitrij Potrubah, koji je bio izložen maltretiranju od strane crnogorskih vlasti, kaže da u Crnoj Gori ne postoji normalan način ponašanja, da se podmeće i izmišlja, i da u poslovnom smislu Crna Gora pripada „srednjem vijeku“.

Forbs je o tome tražio mišljenje iz crnogorske ambasade u Vašingtonu, ali odgovora nije bilo.

Dalje se kaže da pored ruskih biznismena, lošem tretmanu u Crnoj Gori su izloženi, na primjer, holandski i italijanski privrednici.

Forbs se poziva na stavove nekih NVO, opozicije i novinara da se interesi crnogorskih vlasti podudaraju sa finansijskim interesima Đukanovićeve familije. S tim u vezi je Đukanovićeva familija, piše Forbs, 2011. bila uključena u šemu potkupljivanja od strane mađarskog Telekoma.

Stoga Forbs vidi Đukanovića kao „novog Sanadera“ koji je zbog korupcionaških afera završio u zatvoru. Forbs zaključuje da NATO paktu i Evropskoj uniji ne treba da bude u interesu da u „klub prihvate novog Sanadera“ i da ostaje da se vidi da li će Đukanović „na slobodi dočekati evropske integracije“

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.