Englezi optužili Tonija Blera da je saradnjom sa Vladom Srbije izdao NATO

Izvor: Njuz.net, 24.Mar.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi optužili Tonija Blera da je saradnjom sa Vladom Srbije izdao NATO

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeEngleska javnost podseća Blera na izjave koje je davao o Srbiji 1999.

LONDON, 24. mart 2015, (Njuz) -Javno mnjenje u Engleskoj je, gotovo jednoglasno, osudilo saradnju Tonija Blera sa Vladom Srbije i ovaj njegov potez tumači kao izdaju NATO i principa na kojima ovaj savez počiva.
- Za mene je ovakva promena Blerovih stavova apsolutno neprihvatljiva – besan je Džordž Volvilson urednik uglednog internet >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << portala Nova engleska politička misao – Čovek koji je godinama bio jedan od glavnih promotera NATO i njegove politike, koji je bio jedan od najglasnijih zagovornika bombardovanja Srbije ovim gestom je izdao sve svoje principe i uvredio engleski narod i naše saveznike. Samo pročitajte izjave koje je, o Srbima, Bler davao 1999. godine i biće vam jasno koliko je njegova saradnja sa srpskom vladom licemerna i ponižavajuća za sve NATO članice i naše vojnike koji se nalaze u mirovnim misijama širom sveta – poručuje on.
Njegovo mišljenje dele i članovi najvećih političkih partija u Engleskoj koji podsećaju na činjenicu da je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja za vreme bombardovanja Srbije i da su srpski mediji u tom periodu vodili kampanju mržnje prema članicama NATO.
- Posle svega što je NATO doživeo od strane Srbije i njenog aktuelnog premijera, malo je reći da Blerovo angažovanje kao savetnika srpske vlade predstavlja guranje prsta u oko engleskoj javnosti. Razumem da čovek promeni političke stavove, ali ovako radikalan zaokret je potpun neočekivan i predstavlja ništa drugo do izdaje nacionalnog dostojanstva – tvrdi Ser Vilijam Getvik, poslanik u Domu lordova.
Zbog ove odluke bivšeg britanskog premijera u Londonu je danas održan veliki protestni skup. Okupljeni demonstranti su optužili Blera za izdaju, nazivali ga pogrdim imenima, da bi na kraju protesta simbolično spalili njegovu sliku na kojoj nosi srpsku šajkaču.
Bojan Savić
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.