Džihadisti uz podršku NATO-a napadali Republiku Srpsku

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2016, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti uz podršku NATO-a napadali Republiku Srpsku

Odbrana generala Ratka Mladića potvrdila je danas pred Haškim tribunalom, da je dokazala da general Ratko Mladić nije kriv za navodni genocid i druge navodne zločine tokom rata u bivšoj BiH, za koje je optužen.

Brnilac Lukić je naglasio da je general Mladić, po tužilaštvu, kriv samo zato što je Srbin i što je branio srpski narod u ratu koji su drugi započeli.

Odbrana je navela i to da se pored unutrašnjih i spošljanjih neprijatelja, na Republiku Srpsku obrušili i džihadisti koje je podržavao i NATO pakt, a koji danas pod imenom "Islamska država" deluje po bliskom istoku i širom sveta.



Mladić je, kako je kazao Lukić, svoj narod branio u skladu sa zakonom od neprijatelja koji se služio islamskim fanatizmom kako bi došao na vlast. Prema rečima Lukića, tužioci su tokom procesa odgovornim za zločine u bivšoj BiH proglasili svakoga ko je Srbin.

Lukić je naglasio i to da su sve neprijateljske formacije, uključujući džihadiste uz podršku NATO pakta napadale Republiku Srpku.

On je "nedozvoljivom" nazvao politiku Tužilaštva o kolektivnoj krivici svih Srba za navodni udruženi zločinački poduhvat, kao i okrivljavanja generala Mladića za sve zločine koje su počinili znani i neznani. Kao apsurd, zasnovan na selektivnom prikazivanju dokaza optužbe, Lukić je naveo da bi zajedno sa Mladićem proglašen krivim mogao biti svaki vojnik i oficir koji je ikada služio u bilo kojoj od armija.

Prema njegovim rečima, tužioci su se oslanjali na propagandu i manjkave dokaze da bi osudili generala Ratka Mladića.

On je poručio predsedavajućem Alfonsu Oriju i sudiji Kristoferu Fligeu, koji su ranije izrekli osuđujuće presude oficirima Stanislavu Galiću i Zdravku Tolimiru, koji su bili podređeni Mladiću, kao i Momčilu Krajišniku, da će im istorija suditi, kao i to da će istorija pokazati šta je istina, a šte ne.

- Istorija će vama suditi - da li je pravda bila zadovoljena i da li se videlo da je zadovoljena - poručio je Lukić.


Nikad objavljeni intervju generala Ratka Mladića za ``CNN`` od 13.08.1995.



Osvrćući se na dokazni postupak Tužilaštva, Lukić je rekao da su tužioci nastojali da generala Mladića prikažu kao superčoveka koji je "znao sve i kontrolisao svakoga u BiH".

- Po tužiocima, Srbi su sami delovali u vakuumu, a muslimani i Hrvati bili su samo "nevini posmatrači" - rekao je Lukić.

On je istakao da su, naprotiv, Srbi i Mladić bili napadani od paravojski, poput "Patriotske lige" i "Zelenih beretki", ali i od tzv. Armije BiH, HVO-a, Hrvatske vojske koja je ilegalno prešla u BiH, ali i od NATO i Unprofora koji su "stali na njihovu stranu i upotrebili smrtonosnu silu protiv Srba".

Lukić je naglasio da se na teritoriji bivše BiH nalazilo i 15 brigada hrvatske vojske.

Lukić je upozorio da se SDA spremala za rat još 1990. godine pod rukovodstvom Alije Izetbegovića koji je "došao na vlast zagovarajući islamski fundamentalizam i nadmoć nad Srbima".

- Izetbegović je 1983. godine osuđen zbog Islamske deklaracije u kojoj je napisao da nema mira između islamskih i neislamskih institucija i kao cilj naveo uspostavljanje islamske vlasti rušenjem neislamske - upoznao je prisutne u sudnici Lukić i naglasio da su Srbi morali da se brane radi golog opstanka.

Kao dokaz da je Izetbegović sprovodio sveti rat - džihad, odbrana je prikazala snimke njegove smotre mudžahedina i fotografijama glava koje su ekstremisti odsecali Srbima. 
Odbrana generala Ratka Mladića iznošenje završne reči nastavlja u ponedeljak.

Vostok, Srna

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.