Delovanje Turske protivreči preporukama NATO-a

Izvor: B92, 28.Nov.2015, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delovanje Turske protivreči preporukama NATO-a"

Delovanje Turske u incidentu s ruskim bombarderom SU-24 protivreči ne samo osnovnim principima Povelje UN nego i samim preporukama NATO-a.

To je izjavio stalni predstavnik Rusije pri NATO Aleksandar Gruško.

Očigledno da je Turska, okrenuvši se NATO-u, tražila političku podršku. Ta politička podrška joj je zaista pružena jer Alijansa - vodečhi se principima atlantske solidarnosti, savezničke solidarnosti pogrešno shvaćene - nije posmatrala stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objektivno. Objektivno je situacija svima jasna, to je zločin, to je najgrublje narušavanje međunarodnog prava, to protivreči ne samo fundamentalnim principima Povelje UN i brojnih konvencija, nego i samim preporukama NATO“, rekao je Gruško, u intervjuu Komersantu FM.

On je podsetio da je tokom zasedanja Saveta NATO 5. novembra razmatran drugi incident, u kojem je ruski avion narušio vazdušni prostor Turske, na kojem je bilo konstatovano da su se u skladu s preporukama NATO turski avioni približili narušiocu i identifikovali ga, prenosi Sputnjik.

„U ovom slučaju to nije učinjeno i u tom smislu Turska je narušila čak i one preporuke, one dokumente koji regulišu praksu letova i praksu ponašanja u situacijama, a koji postoje u samom NATO. To je očigledno“, naglasio je Gruško.

Prema njegovim rečima, incident s ruskim avionom podriva napore za stvaranje velike koalicije u borbi protiv Islamske države.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gruško: Delovanje Turske protivreči preporukama NATO

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2015

Delovanje Turske u incidentu s ruskim bombarderom SU-24 protivreči ne samo osnovnim principima Povelje UN nego i samim preporukama NATO-a, rekao je stalni predstavnik Rusije pri NATO Aleksandar Gruško..."Očigledno da je Turska, okrenuvši se NATO-u, tražila političku podršku. Ta politička podrška...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.