Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka je za poziv Crnoj Gori u NATO do kraja 2015.

Češki premijer Bohuslav Sobotka obećao je danas u Pragu predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću da će se Češka angažirati kako bi Crna Gora još ove godine dobila pozivnicu za NATO.

"Crna Gora bi trebalo da bude prva slijedeća zemlja koja će proširiti redove NATO. Žao mi je što NATO do sada nije donio takvu odluku. Pojavljuje se mogućnost da Crna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Gora dobije pozivnicu do kraja godine. Češka diplomacija će otvarati tu temu", kazao je Sobotka novinarima nakon razgovora sa Đukanovićem.

Za Evropu je, po rečima Đukanovića, važno da stvori zonu stabilnosti na Balkanu također i zato što valizbjeglica u Evropi stiže i balkanskom trasom.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.