Bžežinski: Mobilisati Zapad i NATO, Rusi mogu da zauzmu Baltik za jedan dan

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bžežinski: Mobilisati Zapad i NATO, Rusi mogu da zauzmu Baltik za jedan dan

Jedan od najuticajnijih spoljnopolitičkih stručnjaka SAD Zbignjev Bžežinski (86), poziva na „mobilizaciju“ Zapada i Saveza NATO, i upozorava da Rusija može za jedan dan da zauzme Baltičke zemlje, javlja Srna.On smatra da bi zbog toga trebalo što pre poslati američku vojsku u države oko Baltičkog mora. Nekadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost u vreme administracije Džimija Kartera ocenio je pred Savetom za oružane snage pri američkom Kongresu da bi Putin mogao krenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u „iznenadni napad“ na zemlje Baltika. „Trebao bi mu samo jedan dan da pokrene ofanzivu s ciljem zauzimanja Rige i Talina. Oni se ne bi mogli odbraniti“, rekao je Bžežinski. U svom govoru on je pozvao Vašington da počne da isporučuje oružje Ukrajini sa ciljem odbrane od Rusije. „Putin se u Evropi igra vatrom, finansira i naoružava pobunjenike. Moramo nešto učiniti kako bi se zapitao pre nego krene u dalju eskalaciju. Predlažem da se unapred pozicioniraju trupe“, navodi Bžežinski. Analitičari podećaju da su stavovi Bžežinskog gotovo uvek bili u prilog konfrontaciji, kada je reč o odnosu Zapada prema Rusiji.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

BŽEŽINSKI ZOVE NATO NA MOBILIZACIJU: Putin će zauzeti Baltik za jedan dan, moramo da pomognemo!

Izvor: Kurir, 29.Jan.2015

Jedan od najuticajnijih spoljnopolitičkih stručnjaka SAD poziva na „mobilizaciju“ Zapada i Alijanse..Jedan od najuticajnijih spoljnopolitičkih stručnjaka SAD Zbignjev Bžežinski (86), poziva na „mobilizaciju“ Zapada i Saveza NATO, i upozorava da Rusija može za jedan dan da zauzme Baltičke...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.