Bugarski vojnici odbili da na NATO vežbi pucaju u mete koje su im „ličile na Ruse”

Izvor: Vostok.rs, 27.Avg.2017, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski vojnici odbili da na NATO vežbi pucaju u mete koje su im „ličile na Ruse”

Otkrilo se da je na NATO vežbi, snaga za brze intervencije "Noble Jump", koja je održana u Rumuniji, došlo do svojevrsnog skandala. A nije ni slučajan, ni mali, koliko god tako na prvi pogled izgledao.

Bugarski vojnički kontigent – zajedno sa svojim oficirima – kategorički je odbio da puca na mete  koje su „ličile na ruske vojnike”!

Bugare su pokušali da ubede: da im se samo čini da mete „liče na Ruse”. Objašnjavali su im da su mete pravljene od reklamnih panoa i da, naprosto, ono što je na njima bilo nije prefarbano.

Bilo kako bilo, Bugari su sve odslušali i odbili da pucaju u mete „sa oznakama koje su ličile na ruske”.

To je prisililo rukovodstvo vežbe da posle konsultacija i sa Briselom, prefarba mete. Čak i da se izvini pripadnicima bugarskog kontigenta.

Fakti

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.