Bridlav: Uskoro odluka o teškoj vojnoj opremi u Rumuniji

Izvor: Blic, 31.Mar.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bridlav: Uskoro odluka o teškoj vojnoj opremi u Rumuniji

Glavnokomandujući NATO za Evropu, general Filip Bridlav izjavio je danas da odluka o tome da li će Rumunija od NATO-a dobiti tešku vojnu opremu, uskoro biti doneta.

"Videli smo da Rusija može da izazove probleme naroda poput vaše velike nacije. Mislim da je, u ovom trenutku, važno da se kaže još jednom koliko cenimo ovaj odbrambeni štit u Deveselu", rekao je Bridlav posle sastanka sa rumunskim ministrom odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mirčeom Dušom, javili su rumunski mediji.

General Bridlav, koji se nalazi u višednevnoj poseti rumunskoj prestonici, dodao da konvoj oklopnih vozila koja putuje putevima u Republici Češkoj šalje poruku ohrabrenja saveznicima u tom delu Evrope.

"Vežba testira mnoge stvari koje nisu bile učinjene već duže vreme u NATO-u, poput višestrukih graničnih prelaza i koji mostovi su u stanju da nose vozila", rekao je Bridlav, dodaje agencija AP.

Konvoj "Vožnja zmaja" krenuo je prošle nedelje iz Estonije i prošao kroz Letoniju, Litvaniju i Poljsku pre ulaska u Češku u povratku u nemačku bazu.

Glavnokomandujući NATO će ostati u Bukureštu do četvrtka, pošto je Rumunija domaćin konferencije načelnika generalštabova u centralnoj Evropi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.