Avganistan, troje povređeno u napadu bombaša samoubice

Izvor: RTS, 07.Jul.2015, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan, troje povređeno u napadu bombaša samoubice

U Avganistanu je u toku godišnja letnja ofanziva Talibana, koja je počela krajem aprila, a danas su tri osobe povređene kada je talibanski bombaš samoubica naleteo automobilom na konvoj NATO snaga u Kabulu, prestonici Avganistana, saopštili su zvaničnici.
Godišnja letnja ofanziva Talibana je počela krajem aprila, a ovo je treći napad na prestonicu u poslednje tri nedelje, javlja Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Talibani su, u poruci na svom nalogu na Tviteru, preuzeli odgovornost za napad.
Portparol policije Kabula Ebadulah Karimi potvrdio je da je došlo do napada u jugoistočnom delu grada i opisao povređene kao "strance", ali još nisu objavljene zvanične informacije o njihovom identitetu ili nacionalnosti.
"Možemo da potvrdimo da je došlo do napada na koalicione snage oko 11.30 sati u Kabulu, ali još uvek prikupljamo informacije o incidentu", rekao je portparol koalicionih snaga za AFP istakavši da niko od pripradnika stranih vojnih snaga nije poginuo u napadu.
Policijske i vojne snage Avganistana prepuštene su same sebi u borbi protiv Talibana od kako je završena borbena misija NATO-a u decembru, ali je manja grupa stranih vojnih snaga ostala kako bi vršila obuku i pomagala lokalnim bezbednosnim snagama.
Pre nedelju dana, talibanski bombaš samoubica automobilom je naleteo na vojni konvoj NATO-a na putu ka aerodoromu, kada je stradalo najmanje dvoje državljana Avganistana, a ranjeno njih 17.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Napad na zgradu u Kabulu, troje povređeno u napadu bombaša

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2015

Ekstremisti su danas izveli drugi napad u Kabulu danas, čija je meta bila jedna zgrada, nakon što je bombaš samoubica automobilom naleteo na konvoj NATO snaga u prestonici Avganistana, izjavili su zvaničnici...Eksplozije i puščana vatra čuju u istočnom delu grada, saopštio je portparol policije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.