Izvor: RuskaRec.ru, 19.Maj.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki politikolog o tri fronta novog hladnog rata između Rusije i SAD

Reč je o tome  da je na delu hladni rat, ma kako ga zvali. On ima tri fronta, a na svakom situacija može da preraste u oružani konflikt velikih razmera, ocenio je Stiven Koen u razgovoru sa novinarkom Sofiko Ševarnadze u njenoj emisiji SophieCo na RT.
Po njegovim rečima prvi front predstavljaju baltičke zemlje, u kojima NATO povećava prisustvo bez presedana po svojim razmerama.
Drugi front nalazi se u Ukrajini, a građanski konflikt predstavlja zapravo, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << je rekao, indirektni rat između Rusije i Zapada.
Treći front pokrenut je u Siriji, napominje Koen i ističe da ruski i američki avioni lete u istom vazdušnom prostoru.  
Može se dogoditi što god želite. Zato očekujemo da će naše rukovodstvo (i naročito predsednik SAD) pokazati političku mudrost i smanjiti stvorenu napetost, kako bismo svi bili bezbedni, naglasio je politikolog.
Dodao je da to neće biti jednostavno pošto je šef Bele kuće Donald Tramp „paralizovan" zbog optužbi za „veze sa Rusijom".
Pogledaj vesti o: NATO,   Rat u Ukrajini,   Sirija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.