Američki bombarderi u VB: SAD posvećene NATO VIDEO

Izvor: B92, 12.Jun.2017, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki bombarderi u VB: "SAD posvećene NATO" VIDEO

Berlin -- Američki bombarderi B-1, B-2 i B-52 koji učestvuju u vojnoj vežbi u bazi u Velikoj Britaniji treba da uvere saveznike u posvećenost njegove zemlje NATO-u.

To je rekao komandant ratnog vazduhoplovstva SAD za Evropu Ričard Klark.

General Klark, komandant vazduhoplovnih snaga SAD sa sedištem u Nemačkoj, rekao je novinarima da američki avioni učestvuju u vežbi s partnerima iz NATO i drugim saveznicima.

Dok je američki predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Donald Tramp kritikovao NATO kao "zastarelu" organizaciju, a potom rekao da to više ne misli, Klark je kazao da iz vojnog ugla nema promene u vođstvu i da "ova vežba podvlači posvećenost SAD NATO-u i saveznicima.

Obraćajući se telefonski iz privremene baze američkih bombardera u Ferfordu u Velikoj Britaniji, Klark je dodao da prošlonedeljno rusko presretanje američkog aviona B-52 iznad Baltičkog mora nije razlog za brigu i nazvao ga "uobičajenom praksom".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.