Ako Rusi upadnu na Baltik - NATO ulazi u rat

Izvor: Mondo, 21.Apr.2015, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Rusi upadnu na Baltik - NATO ulazi u rat"

Predsednik Češke Miloš Zeman smatra da bi bilo koji ruski upad u oblast Baltika bilo samoubistvo za Moskvu i uvuklo bi NATO u borbe.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Češki predsednik, poznat po svojim proruskim pogledima na konflikt na istoku Ukrajine, rekao je za američku agenciju AP da ruski predsednik "Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Putin nije samoubilački nastrojen" i da je svestan "posledica koji bi takav napad imao".

Baltičkim zemalja Moskva je urpavljala skoro pet decenija posle Drugog svetskog rata i one strahuju da bi Rusija mogla da izvrši upad poput onog u Ukrajini, preneo je AP i podseća da Letonija i Estonija imaju veliki broj pripadnika manjine koja govori ruski.

Zeman je rekao i da ne bi imalo ekonomskog smisla za Rusiju da pripoji sebi istočnu Ukrajinu, gde se proruske snage sukobljavaju sa ukrajinskom vojskom.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Neće Rusi na Baltik, Putin nije samoubica"

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2015

Češki predsednik Miloš Zeman rekao je da bi bilo koji ruski upad u oblast Baltika bilo samoubistvo za Moskvu i uvuklo bi NATO u borbe...Češki predsednik, poznat po svojim proruskim pogledima na konflikt na istoku Ukrajine, rekao je za američku agenciju AP da ruski predsednik "Vladimir Putin nije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.